Klassisk lutefisk
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 10min
Koke/steketid
40min
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 10min
Koke/steketid
40min
Ingredienser
Notater

Fremgangsmåte:

Skjær lutefisken i serveringsstykker. Dersom du vil ha fast lutefisk, kan du drysse litt salt over og la den stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.
Skal du lage store mengder lutefisk, lønner det seg å koke den i en langpanne eller en ildfast form i ovnen.

Fordel fisken jevnt utover en ildfast form med skinnsiden ned. Dekk formen med folie. Sett formen midt i ovnen ved 200 grader.

Koketiden avhenger veldig av tykkelsen på fiskestykkene, og den kan variere mye. Det lønner seg alltid å skjære fisken opp i så like stykker som mulig for å unngå at noen stykker blir overkokt mens andre blir for lite kokt. Men ca 25-35 min…Sjekk underveis.

Skjær baconet i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Kok opp ertene, hell av vannet og legg dem i et dørslag. Kjøl ned ertene under iskaldt vann i et minutt. De beholder de en fin farge.
Ta dem over i en smal kasserolle eller arbeidsbolle. Bruk stavmikserene og lag til en pure. Varm dette forsiktig opp med 1 ss smør og smakt til med salt og pepper.

Stek sjalottløken i solsikkeolje og tilsett 2 ss sennep. Rør dette sammen og tilsett noen draper sitron og kvernet pepper. Tilsett 1 ss rømme eller crème fraiche. La dette stå på svak varme

Anrett tallerken med fisk, poteter, ertepurè og bacon. Sever varm sennepssaus til fisken. Pynt gjerne med litt urter, gjerne frisk oregano.

lutefisk,promo,fiskeruta

Besøk Fiskeruta hvis du ønsker gode råvarer