Ovnsbakt steinbit med fennikel og hvitvinssaus
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 5min
Koke/steketid
40min
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 5min
Koke/steketid
40min
Ingredienser
Notater

Fremgangsmåte

Rens og del rødløken i halve ringer. Vask og del fennikel i små båter.
Finhakk hvitløk og bland dette i en ildfast form. Hell over litt olivenolje og bak dette i ovnen i ca 30min på 180 grader.
Ta formen ut. Vask og skjær tomater i skiver og legg over grønnsakene. Krydre fisken med litt pepper og noen dråper sitron og legg fisken over tomatene igjen. Hell over 1 dl fløte og dryss litt estragon over. Sett så formen inn igjen med folie over. Bak dette i 15-20min, avhengig av tykkelsen på filetene.

Lag hvitvinssausen ved å finhakke sjalottløk og kok dette opp med hvitvin eddik og fløte i en kasserolle. La dette reduseres til under halvparten og ta kasserollen av plata. Pisk inn ca 75 gram smør.

Dander tallerken med bakte grønnsaker, fisk, saus og dryss gjerne frisk estragon over. Server gjerne med litt godt brød.