Ovnsbakt steinbit med serranoskinke

Vakker steinbit på grillen!

steinbit,lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Vakker middag med steinbit og utsikt!

Steinbit er en anvendelig fisk som har en skalldyraktig smak fordi den spiser mye skalldyr.

Den er veldig fast i kjøttet og det åpner seg derfor mange muligheter på kjøkkenet og flere måter å tilberede den på.

lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Godt humør er viktig!

Den tåler å bli kuttet opp i små biter, den kan stekes og den kan grilles uten at det byr på problemer.

Frossen fisk bør tines langsomt i kjøleskapet. Ta den opp fra fryseren 1-2 døgn og legg den i kjøleskapet. Da bevarer den væsken og smaken.

Vi velger idag og bake den i ovnen med serranoskinke rundt.

Utvalgte råvarer:

lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Ukens råvarter

Godfisken bruker fisk og skalldyr fra Fiskeruta

 

lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Ovnsbakt steinbit surret med serranoskinke over kremet spinat og hjemmelaget aioli
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
2 posjoner 10 min
Koke/steketid
50 min
Porsjoner Forberedelse
2 posjoner 10 min
Koke/steketid
50 min
lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Ovnsbakt steinbit surret med serranoskinke over kremet spinat og hjemmelaget aioli
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
2 posjoner 10 min
Koke/steketid
50 min
Porsjoner Forberedelse
2 posjoner 10 min
Koke/steketid
50 min
Ingredienser
Porsjoner: posjoner
Notater

Fremgangsmåte :

Sett stekeovnen på varmluft og 180 grader.
Potet-pastinakkstappe:
Skrell poteter og pastinakk og kok dem møre i ca 20-25 minutter.
Damp potetene tørre og mos dem skikkelig. Ta 75 gram smør og ca 0,5 liter fløte og rør dette inn i mosen til den får en fin konsistens. Smak til med revet muskat, parmesan, salt og pepper.
Steinbiten krydres med salt og pepper. Legg to skiver serranoskinke ved siden av hverandre og rull disse rundt en av loinene. Legg den så i en ildfast form og hell litt olivenolje og noen dråper sitron over. Gjør det samme med den andre steinbiten. Bakes i ovnen i ca 20min.

Kremet spinat:

Hakk kinahvitløken i små biter og stek den gyllen i litt smør i en stor panne. Hell over 2 dl fløte og riv en del parmesanost over. La dette småkoke i 10min til den tykner før du tilsetter spinaten som vendes forsiktig inn til den faller sammen. Smak til med salt og pepper.
Legg kremet spinat på tallerken og fisken over. Leg gjerne et lite tårn av potetstappe og pynt med noen urter. Press så noen dråper sitron over fisken og server mens maten er varm.

Drikkeanbefaling :

Mosbacher Riesling Trocken 2013.
En spennende Riesling som er et av de beste hvitvinskjøpene på polet.
Litt mineralsk duft med smak av tropiske frukter og preg av epler. En fin kombinasjon av fylde og syrestruktur.

Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe