Ovnsbakt steinbit surret med serranoskinke over kremet spinat og hjemmelaget aioli
Porsjoner Forberedelse
2posjoner 10min
Koke/steketid
50min
Porsjoner Forberedelse
2posjoner 10min
Koke/steketid
50min
Notater

Fremgangsmåte :

Sett stekeovnen på varmluft og 180 grader.
Potet-pastinakkstappe:
Skrell poteter og pastinakk og kok dem møre i ca 20-25 minutter.
Damp potetene tørre og mos dem skikkelig. Ta 75 gram smør og ca 0,5 liter fløte og rør dette inn i mosen til den får en fin konsistens. Smak til med revet muskat, parmesan, salt og pepper.
Steinbiten krydres med salt og pepper. Legg to skiver serranoskinke ved siden av hverandre og rull disse rundt en av loinene. Legg den så i en ildfast form og hell litt olivenolje og noen dråper sitron over. Gjør det samme med den andre steinbiten. Bakes i ovnen i ca 20min.

Kremet spinat:

Hakk kinahvitløken i små biter og stek den gyllen i litt smør i en stor panne. Hell over 2 dl fløte og riv en del parmesanost over. La dette småkoke i 10min til den tykner før du tilsetter spinaten som vendes forsiktig inn til den faller sammen. Smak til med salt og pepper.
Legg kremet spinat på tallerken og fisken over. Leg gjerne et lite tårn av potetstappe og pynt med noen urter. Press så noen dråper sitron over fisken og server mens maten er varm.

Drikkeanbefaling :

Mosbacher Riesling Trocken 2013.
En spennende Riesling som er et av de beste hvitvinskjøpene på polet.
Litt mineralsk duft med smak av tropiske frukter og preg av epler. En fin kombinasjon av fylde og syrestruktur.