Pannestekt piggvar med rotgrønnsaker og aioli
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 5min
Koke/steketid
20min
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 5min
Koke/steketid
20min
Ingredienser
Notater

Fremgangsmåte :

Ha et romtemperert egg og skill ut eggeplomma.
Hakk hvitløken, ta i sennep og å pisk dette sammen mens du heller over olivenolja først. Deretter pisker du forsiktig mens du skjenker over solsikkeolje i tynn stråle. Smak til med noen dråper sitron, salt og pepper.

Skrell alle gulrøttene og del dem og potetene i to. kok dem litt møre i ca 15 min før du hiver alt over i en ildfast form. Krydre med hvitløk, urter olivenolje og litt havsalt. Stek i ovnen på 180 grader (eller grill) i 10 min.

Vend fiskefiletene i mel tilsatt godt med pepper.
Stek i stekepanne/grillpanne med godt med smør og olje.
Stek først lyst gyllent kun i ca. et halvt minutt på den ene siden, snu filetene og stek så i et par minutter på den andre siden mens du jevnlig øser over stekesmøret på oversiden.
Dander så tallerken med grønnsaker og fisken over med noen striper aioli og litt basilikum.