Spicy Luxuslaks med kokosmelk og kantareller
Porsjoner Forberedelse
2Porsjoner 0MIn
Koke/steketid Passive Time
20Min 0Min
Porsjoner Forberedelse
2Porsjoner 0MIn
Koke/steketid Passive Time
20Min 0Min
Notater

Fremgangsmåte:

Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
Skrell gulrøtter og skjær dem tynne staver (som fyrstikker). Kutt hodekålen i strimler,
Skjær limeblad i tynne strimler og kast stilken.
Stek kanterallene i litt smør til de får fin farge og litt crispy skorpe. Legg dem over på et fat.
Surr sjalottløk, hvitløk og chili i stekepannen, tilsett curry paste og kokosmelk, og rør godt rundt.
Tilsett soyasaus. La dette småkoke litt til kokosmelken tykner. Sett ned varmen til det nest laveste.Legg så ferdig porsjonert laks over, dryss finstrimlet vårløk over og ha lokk over der igjen. La laksen dampes til den er ferdig. Jeg liker den best når den er såvidt gjennomstekt, nesten litt rå kjerne.
Stek så grønnkålen i smør til den faller sammen. Krydre med salt og pepper.

Dander tallerken med grønnkål først,dryss ristede pinjekjerner voer, så tar du kokosmelk og alle grønnsaker, luxuslaks og til slutt kantareller.

Det er aldri feil med noen bobler til denne eller en god Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic.