Stekt klippfisk ala Bacalao
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 10min
Koke/steketid Passive Time
40min 1-3dager
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 10min
Koke/steketid Passive Time
40min 1-3dager
Notater

Fremgangsmåte med klippfisk

Start med å planlegge i god tid. Klippfisken trenger å vannes ut i 2-3 dager. Legg den i 2-3 liter med kaldt vann, og sett det i kjøleskapet. Skift vann hvert døgn.

Start så med tomatsausen. Brun hakket rødløk, chili og hvitløk i litt olje i en kasserolle. Krydre godt med pepper. Riv gulroten over og bland dette inn. La dette surre litt før du heller cider og whorchestersausen oppi. La dette småsurre litt til før du tar hakkede tomater og tomatpurè ned i kassarollen. Skjær oliven i skiver og putt dette i sausen. La dette småkoke i minst 30 min.

Kok potetene møre i 20 min. Ta av vannet og la potetene dampe ut vannet i 5min før du moser dem med en potetmoser. Tilsett fløten og smør. Vend dette godt inn før du smaker til med revet muskatnøtt, revet parmesan, salt og pepper.

Damp spinaten med en litt kladd med smør og litt hakket hvitløk.

Stek fisken i olje på middels varme til du ser at den blir fin og gyllen med en liten stekeskorpe.

Anrett tallerken med potetstappe, dampet spinat, tomatsaus, noen skiver oliven og selve klippfisken på toppen.

Her kan vi smake alle ingrediensene hver for seg eller blande dette inn som en klassisk bacalao