Undervurderte uer Fisken er en nydelig dypvannsfisk med en karakteristisk vakker rød farge. Derfor kalles den da også rødfisk. Fiskekjøttet derimot er hvitt, delikat og smakfullt. Ueren er fast og delikat, en av våre fineste matfisker. Det er en fet fisk som holder seg lenge fersk. Den er også velsmakende skarpsaltet. Filet av uer er Read More …
Course: Main Dish
Kamskjell over dampet spicy spinat
Kamskjell – nytelse og fristelse av havets skjulte skatt Kamskjellene er en del av musling-familien og de er mange ulike arter av den. De mest kjente artene i Norge er haneskjell, urskjell, harpeskjell og stort kamskjell. Det er den siste arten som er mest kjent i Norge i dag, og vi kaller den ofte bare Read More …
Pannestekt piggvar med rotgrønnsaker
Piggvar – havets hvite gull fra godfisken Piggvar er havets hvite gull og smaker helt fantastisk. Den er delikat og skal behandles med respekt. Piggvaren er en flyndrefisk i varfamilien og har en mineralsk smak. Den finnes ofte delvis nedgravd i bunnlaget på sand- , grus- eller steinbunn. Piggvaren er en rovfisk som i Read More …
Kapteinens fiskekaker med bacon
Fiskekaker for nytelse I kokekunsten kom egget før høna, men hvordan skal man koke egg? Du har vann og egg, så det kan ikke være så vanskelig å koke det slik en ønsker!!! Metodene for å koke egg er det mange meninger om og engasjerer folk neste like mye som en fotballkamp. Selv kokebøkene kan Read More …
Fiskesuppe med steinbit, luxuslaks og reker
Fiskesuppe for den kresne Er fisk sunt? Jeg er stolt over å kunne hjelpe en god venn med fiskeoppskrifter av gode råvarer. Produktene er av høy kvalitet og det er gøy å lage mat. Det er mange som sier at fisk er sunt, men hvor sunt er det? I følge norsk helsinformatikk så reduserer du Read More …
Spicy Luxuslaks med kjærlighet
Luxuslaks for de som setter kvalitet foran! ”Lev sundt ,lev godt og lev lenge”. Er ikke dette noe alle ønsker? Jeg har spilt fotball på et høyt nivå, trent masse og interessert meg for mat og drikke halve livet mitt. Jeg er fortsatt ung, men ikke lovende lenger. Jeg føler meg allikevel som en Read More …
Panert luksussei fylt med portsalut
Ekte matglede med luksussei! Sei er havets potet og en undervurdert fisk som har fått et ufortjent rykte som billig og kjedelig fisk. Det er den absolutt ikke. Den er en del av torskefamilien og den kan kokes, grilles, bakes og paneres. Kjøttet er magert, hvitt og saftig. De fleste tenker på ”seibiff” med stekt Read More …
Scampi pizza med supercrispy bunn
Scampi er den nye poteten Pizza og pizzastein Du tror det ikke før du har prøvd det. Mange drømmer om å lage italiensk pizza med tynn og supercrispy bunn. Det er ikke så lett på bakepapir eller på et stekebrett. Men om du investerer i en pizzastein til et par hundre kroner så er veien Read More …
Helstekt tunfisk med smak av Asia
Helstekt tunfisk og potetsalat med smak av Asia Tunfiskfilet er ikke så lett å få tak i, men fisken kan betegnes som havets indrefilet. Steker du den riktig så blir den så mør at den smelter i munnen. Tunfisk kan brukes til så mye mer enn bare sushi og denne oppskriften er veldig enkel. Read More …
Laks tartar med kjærlighet
Laks tartar med mango og avokadosalsa er en ypperlig forrett. Japanerne bruker hedersbetegnelsen ”Nama Salmon” når de snakker om norsk laks som er blitt en viktig ingrediens i sushiens hjemland. Sushi laks kvalitet sikres gjennom svært strenge produksjons-, hygiene- og temperaturkrav i alle ledd gjennom hele produksjonsprosessen. Full kontroll med råvaren fra a til å Read More …
Ovnsbakt steinbit med serranoskinke
Vakker steinbit på grillen! Steinbit er en anvendelig fisk som har en skalldyraktig smak fordi den spiser mye skalldyr. Den er veldig fast i kjøttet og det åpner seg derfor mange muligheter på kjøkkenet og flere måter å tilberede den på. Den tåler å bli kuttet opp i små biter, den kan stekes og den Read More …
Fiskesuppe med skalldyr
En smaksrik fiskesuppe basert på skalldyr og fisk. Suppen passer godt når du skal servere noe ekstra godt, enten det er til familien eller når du skal ha venner på besøk.300 g laksefilet, uten skinn og bein100 g blåskjell50 g reker, uten skall1 l vann1 ss salt2 ss hvitvinseddikSuppe0,5 stk løk1 fedd hvitløk1 ss smør2,5 Read More …
Alex`s steinbit på grillen
Saftig steinbit på grillen med sprøstekt bacon, gulrotmos, parmesangratinert fennikel og ertepurè .Tilberedning :Sett på grillen og har du gassgrill, så prøv å få temperaturen til ca 225 grader.Skrell og kutt opp gulrøtter, la dem koke seg møre i ca 15-20min. Slå ut vannet og mos gulrøttene til en fin krem, ev bruk stavmikser. Tilsett Read More …