Kamskjell – nytelse og fristelse av havets skjulte skatt Kamskjellene er en del av musling-familien og de er mange ulike arter av den. De mest kjente artene i Norge er haneskjell, urskjell, harpeskjell og stort kamskjell. Det er den siste arten som er mest kjent i Norge i dag, og vi kaller den ofte bare Read More …
Cuisine: Fisk
Spicy Luxuslaks med kjærlighet
Luxuslaks for de som setter kvalitet foran! ”Lev sundt ,lev godt og lev lenge”. Er ikke dette noe alle ønsker? Jeg har spilt fotball på et høyt nivå, trent masse og interessert meg for mat og drikke halve livet mitt. Jeg er fortsatt ung, men ikke lovende lenger. Jeg føler meg allikevel som en Read More …
Panert luksussei fylt med portsalut
Ekte matglede med luksussei! Sei er havets potet og en undervurdert fisk som har fått et ufortjent rykte som billig og kjedelig fisk. Det er den absolutt ikke. Den er en del av torskefamilien og den kan kokes, grilles, bakes og paneres. Kjøttet er magert, hvitt og saftig. De fleste tenker på ”seibiff” med stekt Read More …
Scampi pizza med supercrispy bunn
Scampi er den nye poteten Pizza og pizzastein Du tror det ikke før du har prøvd det. Mange drømmer om å lage italiensk pizza med tynn og supercrispy bunn. Det er ikke så lett på bakepapir eller på et stekebrett. Men om du investerer i en pizzastein til et par hundre kroner så er veien Read More …
Laks tartar med kjærlighet
Laks tartar med mango og avokadosalsa er en ypperlig forrett. Japanerne bruker hedersbetegnelsen ”Nama Salmon” når de snakker om norsk laks som er blitt en viktig ingrediens i sushiens hjemland. Sushi laks kvalitet sikres gjennom svært strenge produksjons-, hygiene- og temperaturkrav i alle ledd gjennom hele produksjonsprosessen. Full kontroll med råvaren fra a til å Read More …
Ovnsbakt steinbit med serranoskinke
Vakker steinbit på grillen! Steinbit er en anvendelig fisk som har en skalldyraktig smak fordi den spiser mye skalldyr. Den er veldig fast i kjøttet og det åpner seg derfor mange muligheter på kjøkkenet og flere måter å tilberede den på. Den tåler å bli kuttet opp i små biter, den kan stekes og den Read More …
Fiskesuppe med skalldyr
En smaksrik fiskesuppe basert på skalldyr og fisk. Suppen passer godt når du skal servere noe ekstra godt, enten det er til familien eller når du skal ha venner på besøk.300 g laksefilet, uten skinn og bein100 g blåskjell50 g reker, uten skall1 l vann1 ss salt2 ss hvitvinseddikSuppe0,5 stk løk1 fedd hvitløk1 ss smør2,5 Read More …
Alex`s steinbit på grillen
Saftig steinbit på grillen med sprøstekt bacon, gulrotmos, parmesangratinert fennikel og ertepurè .Tilberedning :Sett på grillen og har du gassgrill, så prøv å få temperaturen til ca 225 grader.Skrell og kutt opp gulrøtter, la dem koke seg møre i ca 15-20min. Slå ut vannet og mos gulrøttene til en fin krem, ev bruk stavmikser. Tilsett Read More …