Ovnsbakt steinbit med urter er fantastisk Urter lukter godt og er aromatiske. Du kan nesten aldri bruke for mye urter og det finnes mange forskjellige urter med ulike bruksområder. Felles for dem alle er at de er fantastiske smaksetter og gjør maten og de gode råvarene enda bedre. Krydderurter inneholder en del vitaminer og mineraler, Read More …
Ingredient: Salt og pepper
Klassisk lutefisk fra Godfisken
Klassisk lutefisk Det er advent og førjulstid. Den er også kjent som ventetiden. Det er ikke så mye å vente på om du ønsker å bestille god fisk før jul. Det er bare å bestille.!!! Jule og mat bringer med mange hyggelige tradisjoner. Lutefisk er en av dem. Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som Read More …
Pannestekt uer over jordskokksuppe
Undervurderte uer Fisken er en nydelig dypvannsfisk med en karakteristisk vakker rød farge. Derfor kalles den da også rødfisk. Fiskekjøttet derimot er hvitt, delikat og smakfullt. Ueren er fast og delikat, en av våre fineste matfisker. Det er en fet fisk som holder seg lenge fersk. Den er også velsmakende skarpsaltet. Filet av uer er Read More …
Kamskjell over dampet spicy spinat
Kamskjell – nytelse og fristelse av havets skjulte skatt Kamskjellene er en del av musling-familien og de er mange ulike arter av den. De mest kjente artene i Norge er haneskjell, urskjell, harpeskjell og stort kamskjell. Det er den siste arten som er mest kjent i Norge i dag, og vi kaller den ofte bare Read More …
Kapteinens fiskekaker med bacon
Fiskekaker for nytelse I kokekunsten kom egget før høna, men hvordan skal man koke egg? Du har vann og egg, så det kan ikke være så vanskelig å koke det slik en ønsker!!! Metodene for å koke egg er det mange meninger om og engasjerer folk neste like mye som en fotballkamp. Selv kokebøkene kan Read More …
Pannestekt laks med steinsopp
Laks er en Norsk nytelse Lyst på et festmåltid laget av Alexander Aas? Får vi 500 likes på denne oppskriften, så trekker vi ut en av disse der jeg kommer hjem til deg og lager retten hjemme hos deg for inntil fire personer. Jeg kommer med drikkeanbefalinger og forteller samtidig om kosthold og trening. Kanskje Read More …
Seiburger med hjemmelaget burgerbrød
Seiburger for de sunne og fornuftige! ”Investering i livsnytsle” Mitt eget ordtak er ”investering i livsnytelse”. Med det så mener jeg at det koster litt mer enn en grandiosa for å lage gode, sunne og enkle matretter. Ikke mye mer og det tar heller ikke mye lengre tid enn å steke den papp-pizzaen. Det Read More …
Panert luksussei fylt med portsalut
Ekte matglede med luksussei! Sei er havets potet og en undervurdert fisk som har fått et ufortjent rykte som billig og kjedelig fisk. Det er den absolutt ikke. Den er en del av torskefamilien og den kan kokes, grilles, bakes og paneres. Kjøttet er magert, hvitt og saftig. De fleste tenker på ”seibiff” med stekt Read More …