Ingredient: sitron

Ovnsbakt steinbit med godsaker

Ovnsbakt steinbit med urter er fantastisk Urter lukter godt og er aromatiske. Du kan nesten aldri bruke for mye urter og det finnes mange forskjellige urter med ulike bruksområder. Felles for dem alle er at de er fantastiske smaksetter og gjør maten og de gode råvarene enda bedre. Krydderurter inneholder en del vitaminer og mineraler, Read More …

Klassisk lutefisk fra Godfisken

Klassisk lutefisk Det er advent og førjulstid. Den er også kjent som ventetiden. Det er ikke så mye å vente på om du ønsker å bestille god fisk før jul. Det er bare å bestille.!!! Jule og mat bringer med mange hyggelige tradisjoner. Lutefisk er en av dem. Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som Read More …

Pannestekt uer over jordskokksuppe

Undervurderte uer Fisken er en nydelig dypvannsfisk med en karakteristisk vakker rød farge. Derfor kalles den da også rødfisk. Fiskekjøttet derimot er hvitt, delikat og smakfullt. Ueren er fast og delikat, en av våre fineste matfisker. Det er en fet fisk som holder seg lenge fersk. Den er også velsmakende skarpsaltet. Filet av uer er Read More …

Kamskjell over dampet spicy spinat

Kamskjell – nytelse og fristelse av havets skjulte skatt Kamskjellene er en del av musling-familien og de er mange ulike arter av den. De mest kjente artene i Norge er haneskjell, urskjell, harpeskjell og stort kamskjell. Det er den siste arten som er mest kjent i Norge i dag, og vi kaller den ofte bare Read More …

Pannestekt piggvar med rotgrønnsaker

Piggvar –  havets hvite gull fra godfisken   Piggvar er havets hvite gull og smaker helt fantastisk. Den er delikat og skal behandles med respekt. Piggvaren er en flyndrefisk i varfamilien og har en mineralsk smak. Den finnes ofte delvis nedgravd i bunnlaget på sand- , grus- eller steinbunn. Piggvaren er en rovfisk som i Read More …

Fiskesuppe med steinbit, luxuslaks og reker

Fiskesuppe for den kresne Er fisk sunt? Jeg er stolt over å kunne hjelpe en god venn med fiskeoppskrifter av gode råvarer. Produktene er av høy kvalitet og det er gøy å lage mat. Det er mange som sier at fisk er sunt, men hvor sunt er det? I følge norsk helsinformatikk så reduserer du Read More …

Spicy Luxuslaks med kjærlighet

Luxuslaks for de som setter kvalitet foran!   ”Lev sundt ,lev godt og lev lenge”. Er ikke dette noe alle ønsker? Jeg har spilt fotball på et høyt nivå, trent masse og interessert meg for mat og drikke halve livet mitt. Jeg er fortsatt ung, men ikke lovende lenger. Jeg føler meg allikevel som en Read More …

Laks tartar med kjærlighet

Laks tartar med mango og avokadosalsa er en ypperlig forrett. Japanerne bruker hedersbetegnelsen ”Nama Salmon” når de snakker om norsk laks som er blitt en viktig ingrediens i sushiens hjemland. Sushi laks kvalitet sikres gjennom svært strenge produksjons-, hygiene- og temperaturkrav i alle ledd gjennom hele produksjonsprosessen. Full kontroll med råvaren fra a til å Read More …

Ovnsbakt steinbit med serranoskinke

Vakker steinbit på grillen! Steinbit er en anvendelig fisk som har en skalldyraktig smak fordi den spiser mye skalldyr. Den er veldig fast i kjøttet og det åpner seg derfor mange muligheter på kjøkkenet og flere måter å tilberede den på. Den tåler å bli kuttet opp i små biter, den kan stekes og den Read More …

Alex`s steinbit på grillen

Saftig steinbit på grillen med sprøstekt bacon, gulrotmos, parmesangratinert fennikel og ertepurè .Tilberedning :Sett på grillen og har du gassgrill, så prøv å få temperaturen til ca 225 grader.Skrell og kutt opp gulrøtter, la dem koke seg møre i ca 15-20min. Slå ut vannet og mos gulrøttene til en fin krem, ev bruk stavmikser. Tilsett Read More …