Helstekt tunfiskfilet med smak av Asia
Porsjoner Forberedelse
2Porsjoner 10Min
Koke/steketid
30Min
Porsjoner Forberedelse
2Porsjoner 10Min
Koke/steketid
30Min
Notater

Fremgangsmåte :

Kok potetene, avkjøl litt og del potetene i skiver. Skjær purre, reddik og rødløk i skiver, finhakk chili og gressløk. Ha alt over i en bolle og bland lett. Stek dette sammen med asparges toppene i litt olje til grønnsakene får litt crispy skorpe. Bland sammen ingrediensene til dresssingen og hell over potetsalaten. Vend forsiktig slik at dressingen fordeler seg godt.
Denne er nesten like god kald som varm.

Tunfisken:
Visp ingrediensene i marinaden sammen og la tunfisken godgjøre seg her er par timer.

Hell litt olje i en stekepanne(ev grillpanne om du har). Tilsett litt smør for å gi fisken litt ekstra god smak. Vend tunfisken i sesamfrø og stek den på høy varme i underkant av 1min på hver side. Steketiden varierer i fht tykkelsen, komfyren og stekepanna. Bli kjent med kjøkkenutstyret ditt.
Tunfisken skal ha en rå kjerne og sesamfrøene er best når de blir crispy. Det er heller bedre å steke fisken litt for lite enn for lenge.!!!
Jeg steker noen skiver lime som gjør til pyntingen også.

Legg asiatisk potetsalat på tallerken, skjær tunfisken i to og dander slik at du ser den fine fargen i fisken. Ta gjerne litt ekstra dressing rundt og pynt med litt kruspersille og en liten båt med lime.

Velbekomme og beste ønsker fra Alexander