Kamskjell over dampet spicy spinat og
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 0min
Koke/steketid Passive Time
20min 0min
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 0min
Koke/steketid Passive Time
20min 0min
Ingredienser
Notater

Fremgangsmåte:

Aioli :
Ha et romtemperert egg og skill ut eggeplomma.
Hakk hvitløken, ta i sennep og å pisk dette sammen mens du heller over olivenolja først. Deretter pisker du forsiktig mens du heller over solsikkeolje i tynn stråle. Smak til med noen dråper sitron, salt og pepper.

Kok blomkålen mør i ca 20min. Sil av vannet og mos den skikkelig med potetmoser. Tilsett fløten og 2 ss smør. Bruk en stavmikser til å få en glatt purè. Smak til med revet muskat, salt og pepper.

Fjern de største stilkene til spinatbladene. Ta en ss smør i stor stekepanne og stek hvitløk og chili raskt på middels varme. Sett ned temperaturen og legg over spinaten. Ta en lokk over slik at spinaten så vidt faller sammen. Du bestemmer selv hvor mye den skal falle, jeg liker den når den best når den så vidt har falt litt sammen.

Har du ferske kamskjell, så renser du disse.
Snitt kamskjellene i tett rutemønster på den ene siden og stek dem i nesten tørr stekepanne, bare noen dråper olje, i ca 45sek på hver side. Tilsett gjerne en ss smør når du snur dem og hell over smeltet smør på den. Dryss så litt maldonsalt og pepper.
Dette går raskt så her må være på vakt så det ikke blir skolisser.

Dander tallerken med dampet spicy spinat, kamskjell og blomkålspurè.
Dryss finhakket vårløk over. Ha litt god aioli rundt, en båt med sitron og litt friske urter.