Kapteinens fiskekaker med bacon og rødløkskompott
Porsjoner Forberedelse
2Porsjoner 10min
Koke/steketid Passive Time
25min 0min
Porsjoner Forberedelse
2Porsjoner 10min
Koke/steketid Passive Time
25min 0min
Ingredienser
Notater

Fremgangsmåte :

Del fiskefileten i biter og ha den i en food-prosessor sammen med hakket hvitløk og vårløk. Kjør maskinen til fisken er seig og jevn, det tar bare noen sekunder.

Tilsett lettmelken i en jevn stråle mens maskinen går på full hastighet. Ha til slutt i potetmel og krydder.

Form kakene og stek dem i litt smør ved middels varme i en stekepanne, skru ned varmen og la dem ettersteke til de er gjennomstekte.

Skrell gulrøtter, del dem i mindre biter og kok dem møre i ca 20min.
Sil av vannet, hell og fløte og mos dem med en «potet-moser» eller med en stavmikser om du ønsker en purè.
Ta i smør, og smak til med salt, pepper og muskat. Hold den varm på svak varme.
Kok potetene til de blir møre, ca 15min.

Rens rødløken for det ytterste skallet og del den i to. Skjær ca 0,5 tynne strimler. La sukkeret smelte i pannen, ha i smøret og balsamicoedikken og la dette koke sammen. Ha i rødløken og la dette surre sammen over middels varme i 10 minutter.

 

Kok eggene til de blir hardkokte med en smøraktig plomme.
For meg så er dette ca 6 minutter når jeg tar romtemperert egg og putter dette i kokende vann.

Hakk bacon i små terninger og sprøstek dette.

Dander med fiskekaker, delte poteter