Laks tartar med kjærlighet
Porsjoner Forberedelse
4personer 10min
Koke/steketid
40min
Porsjoner Forberedelse
4personer 10min
Koke/steketid
40min
Notater

Fremgangsmåte :

Bland sammen laks, gressløk,olivenolje og sitron i en bolle. Smak til med salt og pepper. Det er viktig å finne riktig balanse. SMAK igjen.

Bland sammen ingrediensene til salsaen i en annen bolle. SMAK igjen om du trenger litt mer av chilien, koriander, sitron, salt eller pepper.

Det er en stor fordel og ha en liten rund metallform for å få en fin konsistens og form på tartaren. Fyll litt salsa i bunnen og deretter lakseblandingen på toppen. Trykk dette sammen med en skje.
Pynt på med koriander og en liten chili.

Dander med salsa rundt på tallerken, dryss gjerne litt koriander og skivet chili. Drypp noen dråper balsamico, gjerne med trøffelsmak rundt tartaren. Jeg kjøper noen gode balsamicoer på OliveTreeDrammen, men finn noen du liker. Trøffelsmaken er kraftig så ta noen få dråper i starten og fyll heller på om du ønsker mer.e

Det som er viktig med denne retten er imidlertid at du smaker deg frem til riktig balanse av koriander, chili og sitron. Laksen er ganske mild i seg selv, så “spice” smaken opp uten at noe dominerer.