Pannestekt laks med steinsopp over blomkålsmos
Porsjoner Forberedelse
2Porsjoner 30Min
Koke/steketid Passive Time
15Min 0Min
Porsjoner Forberedelse
2Porsjoner 30Min
Koke/steketid Passive Time
15Min 0Min
Ingredienser
Notater

Fremgangsmåte :

Bruker du tørket sopp, så legger jeg den i bløt i ca 30 min , siler av vannet og steker den på høy varme til den får en gyllen farge. Krydre gjerne med litt pepper.

Del løk og blomkål i buketter og kok dem møre i 10-12 min. Hell av vannet , tilsett hakket hvitløk, fløte og smør. Mos dette godt med en potetmoser. Jeg liker at det er litt tyggemotsand så det gjør ingenting om det er noen små biter i den. Ønsker du en glattere konsistens så kan du bruke en stavmikser. Smak til med revet muskat, litt parmesan, salt og pepper.

Stek laksen i smør på middels vame til den akkurat blir gjennomstekt, ca 3-4 min hver side.

Anrett tallerken med blomkålsmosen og legg en laksefilet over. Press noen få dråper sitron over før du drysser litt steinsopp over det hele. Pynt gjerne med litt dill og en skive sitron.