Pannestekt uer over jordskokksuppe og portobellosopp
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 5min
Koke/steketid Passive Time
25min 0min
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 5min
Koke/steketid Passive Time
25min 0min
Ingredienser
Notater

Fremgangsmåte

Skrell jordskokken og kutt den i mindre biter.
Fres løk og hvitløk i smøret, til løken er blank og myk, men uten at hvitløken tar farge.. Blan inn jordskokken og fres den sammen med det andre. Tilsett hvitvinen og la det nesten koke inn, og tilsett deretter kraft, melk, fløte. La det koke til jordskokkene er møre og fine. Når jordskokkene ferdig kokte kjører du suppen jevn med en stavmikser eller foodprosessor. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Stek bacon til de får en fin crispy skorpe, enten i ovnen eller i stekepanne. Jeg pleier å steke den i ovnen, for å slippe mye lukt i huset.
Kutt soppen i skiver og stek den til den får en gyllen farge. Smak til med kvernet pepper.

Varm en stekepanne og stek fisken i litt olje med skinnsiden ned til skinnet blir sprøtt og gyllent. Snu filetene og stek videre i ca 30 sekunder.

Anrett tallerken med jordskokksuppe, pannestekt uer, portobellosopp, 1 ss crème fraiche, bacon og litt urte, f.eks estragon.