Scampi-pizza med pastinakksaus og parmesan
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 10min
Koke/steketid Passive Time
25min 45min
Porsjoner Forberedelse
2porsjoner 10min
Koke/steketid Passive Time
25min 45min
Notater

Fremgangsmåte :

Sett ovnen på 225 grader og la pizzasteinen bli god og varm i minst 30 min. Det er viktig at steinen settes inn i kald ovn og varmes opp gradvis. Settes på nederste del av stekeovnen.

Ha alt det tørre til deigen i en arbeidsbolle eller kjøkkenmaskin. Rør inn vann og olje til det blir en passe fast deig. La maskinen jobbe til deigen blir luftig og fin. Ellers så kan du bruke hendene og kna deigen. Ikke være redd for å bruke litt krefter. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted i 45min.

Skrell, kutt opp og kokk pastinakken mør i 20min. Sil av vannet og hell over fløte. Bruk en stavmikser til å lage en fin purè. Tilsett smør, finhakket hvitløk, oregano, revet muskatt og litt parmesan. Smak til med salt og pepper. La dette småkoke i 10min.

Kjevle ut deigen på benken og ha ha godt med mel under den så den ikke klebrer seg når vi skal ha den over på steinen. Pass på størrelsen så den ikke blir for stor for steinen. Jeg liker den supertynn ala italiensk vis. Da blir det mindre karbohydrater også. Kan bli litt ekstra deig til overs, men dette kan enten brukes til rundstykker eller fryses ned.

Rør over pastinakksausen og riv gjerne mer parmesan over. Fordel scampiene på pizzaen og bruk det krydderet du måtte ønske. Jeg bruker litt spicy toscansk krydder.

Bruk en stor nok stekespade til å sette pizzaen på steinen og stek den i ca 15 min. Har du ikke en spade, så ta ferdigkjevlet deig på en stor fjøl med mel på før du tar på sausen og bruk denne som en ”spade”.

Anrett til ruccola når pizzaen er ferdig og klar for servering.

Velbekomme