Seiburger med hjemmelaget burgerbrød og barbequesaus
Porsjoner Forberedelse
2Porsjoner 10Min
Koke/steketid Passive Time
40Min 5Min
Porsjoner Forberedelse
2Porsjoner 10Min
Koke/steketid Passive Time
40Min 5Min
Notater

Du gjør følgende :

Barbequesaus :
Stek løk og hvitløk i solsikkeolje før du tilsetter resten av ingrediensene.
La dette småkoke og putre en god time, gjerne halvannen.
Jeg dropper brunt sukker, men du må gjerne ta noen ss brunt sukker forå den mer sødme.

Hamburgerbrød:
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Smelt smøret i en kjele, dra kjelen fra varmen og ha i melken.
Bland alt det tørre sammen og tilsett væsken mens du rører deigen til den blir glatt og smidig.
Del deigen i passende biter og rull hver bit til en flat bolle, ca. 10 cm i diameter. Blir ca 5-6 brød. Da har du noen ekstra om du lager flere fiskeburgere. Legg bollene på bakepapir på en stekeplate, dekk til med plast og sett dem lunt til heving i ca. 30 minutter, eller til dobbel størrelse.

Pensle bollene med melk og dryss på litt sesamfrø før steking. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i ca 15 – 20 minutter. Avkjøles på rist.

Seiburger :

Del seiloinene i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med finhakket hvitløk og gressløk.
Tilsett salt og pepper, kjør maskinen til deigen er jevn og seig – følg med da dette går raskt..
Tilsett melk i en jevn strøm mens maskinen går.
Ha i potetmel.

Form noen fine burgere av deigen og stek dem i smør, 2-3 minutter på hver side.
Kok potetene møre i 15min. Avkjøl og del dem i to. Krydre dem med pepper og hvitløk. Stek dem kjapt på høy varme i en stekepanne til de blir litt crispy. Dryss litt havsalt over.

Skjær burgerbrødene i to, smør på med et lag barbequesaus, legg to blader lollosalat, ta en ss cottage cheese over, kutt opp tomater og rødløk i tynne skiver og legg dem i lag over. Ta to sylteagurker i etasjen over før selve fiskeburgeren legges på toppen.

Dander med noen poteter rundt og litt ekstra barbequesaus.
En kald Pale Ale fra Haandbryggeriet smakte godt til.

Velbekomme 