Saftig steinbit på grillen med sprøstekt bacon, gulrotmos, parmesangratinert fennikel og ertepurè .
Tilberedning :
Sett på grillen og har du gassgrill, så prøv å få temperaturen til ca 225 grader.
Skrell og kutt opp gulrøtter, la dem koke seg møre i ca 15-20min. Slå ut vannet og mos gulrøttene til en fin krem, ev bruk stavmikser. Tilsett smør og smak til med muskat, salt og pepper.
Kok ertene i lettsaltet vann i 3min. Hell ertene over i en dørslag og kjøl dem raskt ned med iskaldt vann. Da bevarer de en fin grønnfarge. Bruk en blender eller stavmikser og lag en glatt og fin purè. Ta dem over i en kjele, tilsett smør og smak til med salt og pepper. Jeg liker parmesan i mange mos og purè`er så jeg rasper gjerne litt italiensk ost her også (eller XO fra Holtefjell:!!!).
Kutt bacon i små terninger og sprøstek dem enten i en stekepanne eller på en steinplate på grillen.
Del fennikelen i to og kok dem først i lettsaltet vann, ca 5min.
Tørk av dem og smør den inn med olivenolje og rasp parmesan over snittflaten. Kvern litt pepper over.
Grill fennikel på indirekte varme og med parmesanen opp, ca 15min.
Legg steinbitfilene i aluminiumsfolie, hell litt olivenolje over og dryss litt salt og pepper over. Bakes indirekte på grillen i ca 14-15min. Pass på varmen og kjenn på fisken etter 10-12min. Det viktigste er å ikke bake/steke eller grille fisken for lenge så følg nøye med underveis.
Når alt er godt timet og klart for å nytes, så skviser du litt sitron over fisken, ta gjerne noen dråper god olivenolje ved siden av og pynt med litt persille eller andre urter.
Drikkeanbefaling :
Feudi di San Gregorio di Tufo. En forfriskende og harmonisk vin som går til det meste av grillet fisk.