Pannestekt laks med steinsopp

Laks er en Norsk nytelse

laks,alexander aas,godfisken,fiskeruta,fiskebilen fiskeruta,fiske oppskrifter, fisk og skalldyr,delikatesse sjømat,vin kjærlighet,mat kjærlighet,fish of norway
Alexander Aas ønsker deg velkommen

Lyst på et festmåltid laget av Alexander Aas?

Får vi 500 likes på denne oppskriften, så trekker vi ut en av disse der jeg kommer hjem til deg og lager retten hjemme hos deg for inntil fire personer.
Jeg kommer med drikkeanbefalinger og forteller samtidig om kosthold og trening.

alexander aas,godfisken,fiskeruta,fiskebilen fiskeruta,fiske oppskrifter, fisk og skalldyr,delikatesse sjømat,vin kjærlighet,mat kjærlighet,fish of norway
Kan nesten ikke bli bedre;)

Kanskje vi sees til middag?

Godfisken bruker fisk og skalldyr fra Fiskeruta

 

Pannestekt laks med steinsopp over blomkålsmos
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
2 Porsjoner 30 Min
Koke/steketid Passive Time
15 Min 0 Min
Porsjoner Forberedelse
2 Porsjoner 30 Min
Koke/steketid Passive Time
15 Min 0 Min
Pannestekt laks med steinsopp over blomkålsmos
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
2 Porsjoner 30 Min
Koke/steketid Passive Time
15 Min 0 Min
Porsjoner Forberedelse
2 Porsjoner 30 Min
Koke/steketid Passive Time
15 Min 0 Min
Ingredienser
Porsjoner: Porsjoner
Notater

Fremgangsmåte :

Bruker du tørket sopp, så legger jeg den i bløt i ca 30 min , siler av vannet og steker den på høy varme til den får en gyllen farge. Krydre gjerne med litt pepper.

Del løk og blomkål i buketter og kok dem møre i 10-12 min. Hell av vannet , tilsett hakket hvitløk, fløte og smør. Mos dette godt med en potetmoser. Jeg liker at det er litt tyggemotsand så det gjør ingenting om det er noen små biter i den. Ønsker du en glattere konsistens så kan du bruke en stavmikser. Smak til med revet muskat, litt parmesan, salt og pepper.

Stek laksen i smør på middels vame til den akkurat blir gjennomstekt, ca 3-4 min hver side.

Anrett tallerken med blomkålsmosen og legg en laksefilet over. Press noen få dråper sitron over før du drysser litt steinsopp over det hele. Pynt gjerne med litt dill og en skive sitron.

Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe