Laks er en Norsk nytelse
Lyst på et festmåltid laget av Alexander Aas?
Får vi 500 likes på denne oppskriften, så trekker vi ut en av disse der jeg kommer hjem til deg og lager retten hjemme hos deg for inntil fire personer.
Jeg kommer med drikkeanbefalinger og forteller samtidig om kosthold og trening.
Kanskje vi sees til middag?
- 400 Gram Luxuslaks fra Fiskeruta
- 1 Stk Blomkål
- 1 Stk Beger med tørket steinsopp eller annen fersk sopp
- 1 Stk Sjalottløk
- 0,5 Dl Fløte
- 2 Ss smør
- - Etter behov Revet muskatt
- - Etter behov revet parmasan
- - Etter behov Salt og pepper
Fremgangsmåte :
Bruker du tørket sopp, så legger jeg den i bløt i ca 30 min , siler av vannet og steker den på høy varme til den får en gyllen farge. Krydre gjerne med litt pepper.
Del løk og blomkål i buketter og kok dem møre i 10-12 min. Hell av vannet , tilsett hakket hvitløk, fløte og smør. Mos dette godt med en potetmoser. Jeg liker at det er litt tyggemotsand så det gjør ingenting om det er noen små biter i den. Ønsker du en glattere konsistens så kan du bruke en stavmikser. Smak til med revet muskat, litt parmesan, salt og pepper.
Stek laksen i smør på middels vame til den akkurat blir gjennomstekt, ca 3-4 min hver side.
Anrett tallerken med blomkålsmosen og legg en laksefilet over. Press noen få dråper sitron over før du drysser litt steinsopp over det hele. Pynt gjerne med litt dill og en skive sitron.