Laks tartar med kjærlighet

laks tartar,lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Ren nytelse!

Laks tartar med mango og avokadosalsa er en ypperlig forrett.

Japanerne bruker hedersbetegnelsen ”Nama Salmon” når de snakker om norsk laks som er blitt en viktig ingrediens i sushiens hjemland.

lakse tartar,lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Smilet er på plass!

Sushi laks kvalitet sikres gjennom svært strenge produksjons-, hygiene- og temperaturkrav i alle ledd gjennom hele produksjonsprosessen. Full kontroll med råvaren fra a til å er viktig for å sikre topp kvalitet. Kombinasjonen av høye krav til kvalitet på råvaren og de strenge produksjonsbetingelsene, er også avgjørende for å sikre kvaliteten gjennom hele holdbarheten.
Fra laksen er i sjøen til den er ferdig pakket, tar det maksimalt 4 timer. Du kan alltid være sikker på å få havets beste kvalitet.

Vi bruker Fiskerutas salmo-laks i dagens forrett (kan dobles til hovedrett).

 

lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Ukens råvarer

Godfisken bruker fisk og skalldyr fra Fiskeruta

 

lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Laks tartar med kjærlighet
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
4 personer 10 min
Koke/steketid
40 min
Porsjoner Forberedelse
4 personer 10 min
Koke/steketid
40 min
lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Laks tartar med kjærlighet
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
4 personer 10 min
Koke/steketid
40 min
Porsjoner Forberedelse
4 personer 10 min
Koke/steketid
40 min
Notater

Fremgangsmåte :

Bland sammen laks, gressløk,olivenolje og sitron i en bolle. Smak til med salt og pepper. Det er viktig å finne riktig balanse. SMAK igjen.

Bland sammen ingrediensene til salsaen i en annen bolle. SMAK igjen om du trenger litt mer av chilien, koriander, sitron, salt eller pepper.

Det er en stor fordel og ha en liten rund metallform for å få en fin konsistens og form på tartaren. Fyll litt salsa i bunnen og deretter lakseblandingen på toppen. Trykk dette sammen med en skje.
Pynt på med koriander og en liten chili.

Dander med salsa rundt på tallerken, dryss gjerne litt koriander og skivet chili. Drypp noen dråper balsamico, gjerne med trøffelsmak rundt tartaren. Jeg kjøper noen gode balsamicoer på OliveTreeDrammen, men finn noen du liker. Trøffelsmaken er kraftig så ta noen få dråper i starten og fyll heller på om du ønsker mer.e

Det som er viktig med denne retten er imidlertid at du smaker deg frem til riktig balanse av koriander, chili og sitron. Laksen er ganske mild i seg selv, så “spice” smaken opp uten at noe dominerer.

Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe