Luxuslaks for de som setter kvalitet foran!
”Lev sundt ,lev godt og lev lenge”.
Er ikke dette noe alle ønsker? Jeg har spilt fotball på et høyt nivå, trent masse og interessert meg for mat og drikke halve livet mitt. Jeg er fortsatt ung, men ikke lovende lenger. Jeg føler meg allikevel som en god vin som bare blir bedre og bedre med årene.
Etter en dag i Oktober 2014, så møtte jeg på en guru innenfor matlaging, Gino Valente. Jeg har alltid hatt sansen for italiensk mat og vin, men denne mannen fikk jeg veldig respekt for.
Jeg låner ordtaket hans fordi jeg har noen av de samme verdiene som ham og fordi matlaging skal være enkelt og med gode råvarer. Gino mener du kan overleve på en øde øy med en sitron og god olivenolje. Får du bestilt gode råvarer i tillegg så er jeg ganske enig med ham.
De beste råvarene fra havet kan du bestille fra Fiskeruta og i dag lager jeg en rett av den beste laksen deres. Luxuslaks har den konsistensen, smaken og ikke minst fargen som gjør den spesiell god.
Godfisken bruker fisk og skalldyr fra Fiskeruta
- 400 Gram Luxuslaks fra Fiskeruta
- 1 Pose Grønnkål (150 gram)
- 1 Stk Sjalottløk
- 1 Stk Kinahvtløk
- 1 Stk Chili rød
- 2 Stk Vårløk
- 200 Gram Kantareller
- 2 Stk gulerøtter
- 2 Ts Curry paste (grønn)
- 3 Dl Kokosmelk
- 2 Ts Soyasaus
- 1 Stk sitron
- 1 Ss Ristede pinjekjerner
- - - Solsikkeolje
- - - smør
Fremgangsmåte:
Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
Skrell gulrøtter og skjær dem tynne staver (som fyrstikker). Kutt hodekålen i strimler,
Skjær limeblad i tynne strimler og kast stilken.
Stek kanterallene i litt smør til de får fin farge og litt crispy skorpe. Legg dem over på et fat.
Surr sjalottløk, hvitløk og chili i stekepannen, tilsett curry paste og kokosmelk, og rør godt rundt.
Tilsett soyasaus. La dette småkoke litt til kokosmelken tykner. Sett ned varmen til det nest laveste.Legg så ferdig porsjonert laks over, dryss finstrimlet vårløk over og ha lokk over der igjen. La laksen dampes til den er ferdig. Jeg liker den best når den er såvidt gjennomstekt, nesten litt rå kjerne.
Stek så grønnkålen i smør til den faller sammen. Krydre med salt og pepper.
Dander tallerken med grønnkål først,dryss ristede pinjekjerner voer, så tar du kokosmelk og alle grønnsaker, luxuslaks og til slutt kantareller.
Det er aldri feil med noen bobler til denne eller en god Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic.