Pannestekt uer over jordskokksuppe

Undervurderte uer

lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken
Lettsaltet uer på sitt beste

Fisken er en nydelig dypvannsfisk med en karakteristisk vakker rød farge. Derfor kalles den da også rødfisk. Fiskekjøttet derimot er hvitt, delikat og smakfullt.

Ueren er fast og delikat, en av våre fineste matfisker. Det er en fet fisk som holder seg lenge fersk. Den er også velsmakende skarpsaltet. Filet av uer er velegnet til mange retter, de kan både kokes, stekes og brukes i gryter og ovnsretter. Uerfilét er også en delikatesse på grillen.

lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken
Dette trenger du for oppskriften

Noen er redde for å bruke ueren og tror den er vanskeligere å rense fordi den har så mange skjell og skarpe ben. Du får kjøpt ferdig renset uer hos Fiskeruta, så det er ingen unnskyldning for å ikke prøve ut den deilige fisken.

lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken
Matglede skaper alltid et smil – Alexander Aas

Neste uke kommer lutefisk på menyen. Det nærmer seg jul og i førjulstiden er lutefisk en klassiker.

 

Godfisken bruker fisk og skalldyr fra Fiskeruta

 

uer,lettsaltet-uer,fiskebilen,fiskeruta,fiskebilen-fiskeruta,godfisken,aas
Pannestekt uer over jordskokksuppe og portobellosopp
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
2 porsjoner 5 min
Koke/steketid Passive Time
25 min 0 min
Porsjoner Forberedelse
2 porsjoner 5 min
Koke/steketid Passive Time
25 min 0 min
uer,lettsaltet-uer,fiskebilen,fiskeruta,fiskebilen-fiskeruta,godfisken,aas
Pannestekt uer over jordskokksuppe og portobellosopp
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
2 porsjoner 5 min
Koke/steketid Passive Time
25 min 0 min
Porsjoner Forberedelse
2 porsjoner 5 min
Koke/steketid Passive Time
25 min 0 min
Ingredienser
Porsjoner: porsjoner
Notater

Fremgangsmåte

Skrell jordskokken og kutt den i mindre biter.
Fres løk og hvitløk i smøret, til løken er blank og myk, men uten at hvitløken tar farge.. Blan inn jordskokken og fres den sammen med det andre. Tilsett hvitvinen og la det nesten koke inn, og tilsett deretter kraft, melk, fløte. La det koke til jordskokkene er møre og fine. Når jordskokkene ferdig kokte kjører du suppen jevn med en stavmikser eller foodprosessor. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Stek bacon til de får en fin crispy skorpe, enten i ovnen eller i stekepanne. Jeg pleier å steke den i ovnen, for å slippe mye lukt i huset.
Kutt soppen i skiver og stek den til den får en gyllen farge. Smak til med kvernet pepper.

Varm en stekepanne og stek fisken i litt olje med skinnsiden ned til skinnet blir sprøtt og gyllent. Snu filetene og stek videre i ca 30 sekunder.

Anrett tallerken med jordskokksuppe, pannestekt uer, portobellosopp, 1 ss crème fraiche, bacon og litt urte, f.eks estragon.

Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe