Kapteinens fiskekaker med bacon

Fiskekaker for nytelse

lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Her er middagen for alle!

I kokekunsten kom egget før høna, men hvordan skal man koke egg?

Du har vann og egg, så det kan ikke være så vanskelig å koke det slik en ønsker!!!

Metodene for å koke egg er det mange meninger om og engasjerer folk neste like mye som en fotballkamp. Selv kokebøkene kan være uenig i hva som er rett og galt. Det fleste har vel klart å koke i stykker egg med en gummiaktig eggehvite eller grønn plomme.

Størrelsen på egget har noe å si, men om vi tar et gjennomsnittsegg på ca 60 gram så kan man gå utifra disse holdepunktene :

•Bløtkokte egg, så vidt stivnet hvite og rennende plomme: ca. 1 minutt
•Bløtkokte egg, litt fastere hvite, rennende plommer: ca. 1 ½ minutt
•Bløtkokte egg, enda fastere hvite, litt fastere plomme: ca. 2 minutter
•Smilende egg (dvs stivnet plomme i kantene): ca. 3 minutter
•Hardkokte egg, med smøraktig plomme: ca. 6 minutter
•Hardkokte egg med hard, lysegul plomme: ca. 9 minutter

Dette er om egget er romtemperert. Om du tar det rett fra kjøleskapet så kan du legge til ett minutt.

Nå skal vi lage verdens beste fiskekaker og dette er det du trenger!

lofoten fiskerestaurant,tjuvholmen sjømagasin,solsiden resturant,resturant havsmak,mathallen oslo,onda sea,resturant fjord,lille herbern.lanternen resturant,fiskeriet resturant,rorbua,godfisken,fiskeruta
Lett tilgjengelige råvarer

Godfisken bruker fisk og skalldyr fra Fiskeruta

 

Kapteinens fiskekaker med bacon og rødløkskompott
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
2 Porsjoner 10 min
Koke/steketid Passive Time
25 min 0 min
Porsjoner Forberedelse
2 Porsjoner 10 min
Koke/steketid Passive Time
25 min 0 min
Kapteinens fiskekaker med bacon og rødløkskompott
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
2 Porsjoner 10 min
Koke/steketid Passive Time
25 min 0 min
Porsjoner Forberedelse
2 Porsjoner 10 min
Koke/steketid Passive Time
25 min 0 min
Ingredienser
Porsjoner: Porsjoner
Notater

Fremgangsmåte :

Del fiskefileten i biter og ha den i en food-prosessor sammen med hakket hvitløk og vårløk. Kjør maskinen til fisken er seig og jevn, det tar bare noen sekunder.

Tilsett lettmelken i en jevn stråle mens maskinen går på full hastighet. Ha til slutt i potetmel og krydder.

Form kakene og stek dem i litt smør ved middels varme i en stekepanne, skru ned varmen og la dem ettersteke til de er gjennomstekte.

Skrell gulrøtter, del dem i mindre biter og kok dem møre i ca 20min.
Sil av vannet, hell og fløte og mos dem med en «potet-moser» eller med en stavmikser om du ønsker en purè.
Ta i smør, og smak til med salt, pepper og muskat. Hold den varm på svak varme.
Kok potetene til de blir møre, ca 15min.

Rens rødløken for det ytterste skallet og del den i to. Skjær ca 0,5 tynne strimler. La sukkeret smelte i pannen, ha i smøret og balsamicoedikken og la dette koke sammen. Ha i rødløken og la dette surre sammen over middels varme i 10 minutter.

 

Kok eggene til de blir hardkokte med en smøraktig plomme.
For meg så er dette ca 6 minutter når jeg tar romtemperert egg og putter dette i kokende vann.

Hakk bacon i små terninger og sprøstek dette.

Dander med fiskekaker, delte poteter

Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe