Fiskekaker for nytelse
I kokekunsten kom egget før høna, men hvordan skal man koke egg?
Du har vann og egg, så det kan ikke være så vanskelig å koke det slik en ønsker!!!
Metodene for å koke egg er det mange meninger om og engasjerer folk neste like mye som en fotballkamp. Selv kokebøkene kan være uenig i hva som er rett og galt. Det fleste har vel klart å koke i stykker egg med en gummiaktig eggehvite eller grønn plomme.
Størrelsen på egget har noe å si, men om vi tar et gjennomsnittsegg på ca 60 gram så kan man gå utifra disse holdepunktene :
•Bløtkokte egg, så vidt stivnet hvite og rennende plomme: ca. 1 minutt
•Bløtkokte egg, litt fastere hvite, rennende plommer: ca. 1 ½ minutt
•Bløtkokte egg, enda fastere hvite, litt fastere plomme: ca. 2 minutter
•Smilende egg (dvs stivnet plomme i kantene): ca. 3 minutter
•Hardkokte egg, med smøraktig plomme: ca. 6 minutter
•Hardkokte egg med hard, lysegul plomme: ca. 9 minutter
Dette er om egget er romtemperert. Om du tar det rett fra kjøleskapet så kan du legge til ett minutt.
Nå skal vi lage verdens beste fiskekaker og dette er det du trenger!
Godfisken bruker fisk og skalldyr fra Fiskeruta
- 400 Gram seiloin fra Fiskeruta
- 2 Fedd hvitløk
- 1 Stk Vårløk finhakket
- 1 dl Kald meld
- 1 ss potetmel
- - Etter behov Salt og pepper
- 100 Gram bacon
- 2 Stk Rødløk i strimler
- - Etter bhov Balsamicoeddik (solbærsaft)
- 1 ss Sukrin
- 2 Stk Egg
- 4 Stk små amandinepoteter
- 4 Stk Gulrøtter (Gulrotstuing)
- 3 ss smør (Gulrotstuing)
- 1 dl Fløte (Gulrotstuing)
- - Etter behov Malt muskat (Gulrotstuing)
- - Etter behov Salt og pepper (Gulrotstuing)
Fremgangsmåte :
Del fiskefileten i biter og ha den i en food-prosessor sammen med hakket hvitløk og vårløk. Kjør maskinen til fisken er seig og jevn, det tar bare noen sekunder.
Tilsett lettmelken i en jevn stråle mens maskinen går på full hastighet. Ha til slutt i potetmel og krydder.
Form kakene og stek dem i litt smør ved middels varme i en stekepanne, skru ned varmen og la dem ettersteke til de er gjennomstekte.
Skrell gulrøtter, del dem i mindre biter og kok dem møre i ca 20min.
Sil av vannet, hell og fløte og mos dem med en «potet-moser» eller med en stavmikser om du ønsker en purè.
Ta i smør, og smak til med salt, pepper og muskat. Hold den varm på svak varme.
Kok potetene til de blir møre, ca 15min.
Rens rødløken for det ytterste skallet og del den i to. Skjær ca 0,5 tynne strimler. La sukkeret smelte i pannen, ha i smøret og balsamicoedikken og la dette koke sammen. Ha i rødløken og la dette surre sammen over middels varme i 10 minutter.
Kok eggene til de blir hardkokte med en smøraktig plomme.
For meg så er dette ca 6 minutter når jeg tar romtemperert egg og putter dette i kokende vann.
Hakk bacon i små terninger og sprøstek dette.
Dander med fiskekaker, delte poteter