Fiskesuppe for den kresne
Er fisk sunt?
Jeg er stolt over å kunne hjelpe en god venn med fiskeoppskrifter av gode råvarer. Produktene er av høy kvalitet og det er gøy å lage mat.
Det er mange som sier at fisk er sunt, men hvor sunt er det?
I følge norsk helsinformatikk så reduserer du risikoen for å dø av hjerteinfarkt. Du forebygger blant annet hjerte og karsykdommer, kreft og beinskjørhet.
Undersøkelser viser at de som spiser to fiskemåltider eller mer i uken, har 29% mindre sjanse for å dø av hjerteinfarkt enn dem som ikke spiser fisk.
Her er det omega-3-fettsyrene som har en positiv effekt på hjertet.
Men fisk er mye mer enn omega-3-fettsyrer. Fisk er også en fantastisk kilde til protein, vitamin D, vitamin B12, samt mineralene selen og jod.
Så JA, fisk er veldig sunt..!!
Godfisken bruker fisk og skalldyr fra Fiskeruta
- 150 gram Steinbitloins fra Fiskeruta
- 150 gram Luxuslaks fra Fiskeruta
- 50 gram Grønlandsreker fra Fiskeruta
- 1 stk Løk
- 0.5 stk Rød chili
- 1 Etter behov Purre
- 1 ss tomatpure
- 6 dl Fiskekraft
- 1,5 dl Kremfløte
- 1 ss Lettrømme
- - Etter behov Frisk dill
- - Etter behov sitron
- - Etter behov smør
Fremgangsmåte:
Skjær steinbit og laks i terninger.
Finhakk hvitløk og løk, skjær chili og purre i ringer.
Surr løk myk i smør, og tilsett hvitløk, chili, purre, tomatpurè og fiskekraft.
Kok det hele i ca. 5 minutter, tilsett kremfløte og la det
småkoke. Her må du gjerne bruke en stavmikser om du ønsker en mer glatt suppe, men jeg elsker det når jeg smaker noen løkbiter eller knasker på litt hviløk..:-)
Tilsett torsk, laks og tomat, kok opp og la suppen trekke i 4-5
minutter.
Smak til med noen draper sitron,salt og pepper.
Tilsett 1 ss lettrømme og rekene rett før servering. Pynt med en båt sitron og litt dill.
Dette blir garantert en fiskesuppe du sent vil glemme!
Vel bekomme hilsen Alex;)