Helstekt tunfisk og potetsalat med smak av Asia
Tunfiskfilet er ikke så lett å få tak i, men fisken kan betegnes som havets indrefilet. Steker du den riktig så blir den så mør at den smelter i munnen.
Tunfisk kan brukes til så mye mer enn bare sushi og denne oppskriften er veldig enkel. Det viktigste er å ikke steke den for lenge. Litt avhengig av tykkelsen, men har du en filet på ca 2cm så stek maks 1min på hver side på høy varme.
Steketiden og varmen er veldig avhengig av kjøkkenutstyret så bli like godt kjent med dette som din bedre halvdel. Samtidig er det viktig med gode råvarer og jeg anbefaler tunfisken fra Fiskeruta som et godt alternativ til retten. Bruk min rabattkode GULLFISKEN når du handler!
Godfisken bruker fisk og skalldyr fra Fiskeruta
- 2 stk Tunfiskfileter (Fiskeruta) 200 gram
- 4 ss Sesamfrø
- 4 ss Teriyakimarinade (Marinade)
- 1 ss Soyasaus (Marinade)
- 1 ss Sukrin/stevia (Marinade)
- 0,5 stk Kinahvitløk/hvitløk (Marinade)
- 300 gram Små amandinepoteter (Potetsalat)
- 1 pk Aspargestopper (Potetsalat)
- 3 stk Reddiker (Potetsalat)
- 1 stk Rødløk (Potetsalat)
- 1 stk Purre (Potetsalat)
- 1 stk Hakket chili (Potetsalat)
- 1 stk Vårløk (Potetsalat)
- 0,5 dl Olivenolje mild type (Dressing)
- 1 ss Eddik (Dressing)
- 1 ss Dijonsennep (Dressing)
- 2 stk Hvitløksfedd (Dressing)
- 0,5 stk Presset lime (Dressing)
- - etter behov Kajennepepper (Dressing)
Fremgangsmåte :
Kok potetene, avkjøl litt og del potetene i skiver. Skjær purre, reddik og rødløk i skiver, finhakk chili og gressløk. Ha alt over i en bolle og bland lett. Stek dette sammen med asparges toppene i litt olje til grønnsakene får litt crispy skorpe. Bland sammen ingrediensene til dresssingen og hell over potetsalaten. Vend forsiktig slik at dressingen fordeler seg godt.
Denne er nesten like god kald som varm.
Tunfisken:
Visp ingrediensene i marinaden sammen og la tunfisken godgjøre seg her er par timer.
Hell litt olje i en stekepanne(ev grillpanne om du har). Tilsett litt smør for å gi fisken litt ekstra god smak. Vend tunfisken i sesamfrø og stek den på høy varme i underkant av 1min på hver side. Steketiden varierer i fht tykkelsen, komfyren og stekepanna. Bli kjent med kjøkkenutstyret ditt.
Tunfisken skal ha en rå kjerne og sesamfrøene er best når de blir crispy. Det er heller bedre å steke fisken litt for lite enn for lenge.!!!
Jeg steker noen skiver lime som gjør til pyntingen også.
Legg asiatisk potetsalat på tallerken, skjær tunfisken i to og dander slik at du ser den fine fargen i fisken. Ta gjerne litt ekstra dressing rundt og pynt med litt kruspersille og en liten båt med lime.
Velbekomme og beste ønsker fra Alexander