Seiburger for de sunne og fornuftige!
”Investering i livsnytsle”
Mitt eget ordtak er ”investering i livsnytelse”. Med det så mener jeg at det koster litt mer enn en grandiosa for å lage gode, sunne og enkle matretter. Ikke mye mer og det tar heller ikke mye lengre tid enn å steke den papp-pizzaen. Det handler om bevisstgjøring og kunnskap. Det dreier seg også om å sette pris på og nyte noe vi er helt avhengig av.
Det tar ikke lang tid å lage sunn mat. Det krever litt planlegging og gode råvarer. Matlaging skal være enkelt, selv om det kan være gøy å leke seg med litt mer avanserte retter. I dagens samfunn så har vi ikke tid til å lage mat. Dagens rett krever litt tid når vi lager burgerbrød selv og sauser blir oftest best om de får stått litt og godgjort seg.
Men en burger er sjelden feil og i dag bruker vi sei loin som råvare i burgeren.
Seiburger med tilbehør er et perfekt måltid for aktive som trenger mye proteiner og ønsker litt kos i hverdagen!
Godfisken bruker fisk og skalldyr fra Fiskeruta
- 300 gram seiloin fra Fiskeruta
- 1 dl melk
- 0,5 stk hvitløkfedd
- 0,5 ss potetmel
- - etter behov gressløk
- - etter behov Salt og pepper
- 1 stk lollosalat (tilbehør)
- 1 stk tomat (tilbehør)
- 1 stk sylteagurk (tilbehør)
- 1 boks cottage cheese (tilbehør)
- - etter behov små amandinepoteter (tilbehør)
- 1 stk hakket løk (barbequesaus)
- 1 stk hvitløk (barbequesaus)
- 2,5 dl polpa-tomater på boks (barbequesaus)
- 2 dl cidereddik (barbequesaus)
- 2 ss Soyasaus (barbequesaus)
- 1 dl vann (barbequesaus)
- 1 stk finhakket chili (barbequesaus)
- 4 ss tomatpure (barbequesaus)
- 3 ss worchestershiresaus (barbequesaus)
- 1 ts Dijon-sennep (barbequesaus)
- 1 liten kopp espresso (barbequesaus)
- - etter behov salt og peper (barbequesaus)
- - etter behov Solsikkeolje (barbequesaus)
- 2 dl hvetemel
- 2 dl sammalt hvetemel
- 1 pk tørrgjær (barbequesaus)
- 3 dl lettmelk (burgerbrød)
- 25 gram smør (burgerbrød)
- 1 stk egg til pensling (burgerbrød)
- - etter behov Sesamfrø (burgerbrød)
Du gjør følgende :
Barbequesaus :
Stek løk og hvitløk i solsikkeolje før du tilsetter resten av ingrediensene.
La dette småkoke og putre en god time, gjerne halvannen.
Jeg dropper brunt sukker, men du må gjerne ta noen ss brunt sukker forå den mer sødme.
Hamburgerbrød:
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Smelt smøret i en kjele, dra kjelen fra varmen og ha i melken.
Bland alt det tørre sammen og tilsett væsken mens du rører deigen til den blir glatt og smidig.
Del deigen i passende biter og rull hver bit til en flat bolle, ca. 10 cm i diameter. Blir ca 5-6 brød. Da har du noen ekstra om du lager flere fiskeburgere. Legg bollene på bakepapir på en stekeplate, dekk til med plast og sett dem lunt til heving i ca. 30 minutter, eller til dobbel størrelse.
Pensle bollene med melk og dryss på litt sesamfrø før steking. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i ca 15 - 20 minutter. Avkjøles på rist.
Seiburger :
Del seiloinene i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med finhakket hvitløk og gressløk.
Tilsett salt og pepper, kjør maskinen til deigen er jevn og seig – følg med da dette går raskt..
Tilsett melk i en jevn strøm mens maskinen går.
Ha i potetmel.
Form noen fine burgere av deigen og stek dem i smør, 2-3 minutter på hver side.
Kok potetene møre i 15min. Avkjøl og del dem i to. Krydre dem med pepper og hvitløk. Stek dem kjapt på høy varme i en stekepanne til de blir litt crispy. Dryss litt havsalt over.
Skjær burgerbrødene i to, smør på med et lag barbequesaus, legg to blader lollosalat, ta en ss cottage cheese over, kutt opp tomater og rødløk i tynne skiver og legg dem i lag over. Ta to sylteagurker i etasjen over før selve fiskeburgeren legges på toppen.
Dander med noen poteter rundt og litt ekstra barbequesaus.
En kald Pale Ale fra Haandbryggeriet smakte godt til.
Velbekomme